[Meny]

Om CoderDojo Norrköping

Föreningen

CoderDojo Norrköping är en allmännyttig ideell förening med ändamål att främja barns och ungdomars intresse för programmering. CoderDojo Norrköping är en del av en internationell rörelse med syfte att sprida kunskap om programmering och följer i huvudsak internationella CoderDojos riktlinjer.

I enlighet med våra stadgar håller vi två stämmor om året där våra medlemmar har möjlighet att ta beslut om föreningens utveckling. Föreningens verksamhet sköts och utvecklas av föreningens styrelse. Mötesprotokoll och liknade publicerar vi som offentliga dokument.

Föreningens styrelse

Nils Breyer, Ordförande
Cecilia Wyser, Kassör
Kahin Akram, Spons- och marknadsföring
Simon Hansson, Coachansvarig
Solveig Klingebiel, Grafiskt ansvarig

Ansvariga utanför styrelsen:

Ola Karlsson, Dojo-innehållsansvarig
Tobias Pettersson, Revisor

Vår historia

• CoderDojo Norrköping startas av Marcus Nygren och Johan Holmlund.
  • Första dojon i Norrköping hålls den 29 mars 2014.
  • En dojo för lärarutbildare från hela Sverige arrangeras.
  • Vi får ta emot Engagemangsstipendiet på 10 000 kr av LinTek och Unionen.
  • Vi har en minihackathon på East Sweden Hack i samarbete med CoderDojo Linköping.
  • Den ideella föreningen CoderDojo Norrköping bildas.

2015

• Vi testar VuxenDojos och FöräldrarDojos, så att alla kan ges möjlighet att lära sig koda.
  • Vi deltar på Norrköpings kommuns IT-dagar.
  • Vi lanserar CoderDojo Norrköpings grafiska profil, och våra stickers blir jättepoppis!
  • Vi startar en konferens för alla CoderDojos i Sverige.
  • Vi hjälper till i uppstarten av bland annat Jönköping och Sandviken, och har internationellt utbyte.
  • Vi vinner Årets stjärnskott på Agda-galan.

2016

• CoderDojo Norrköping håller ett sommerläger i samarbete med Mjärdevi Science Park.
  • September 2016 anordnas ett minihack på East Sweden Hack i samarbete med CoderDojo Linköping.
  • Vi bjuder studenter och alla som är intresserade av programering in till programeringsmys.

2017

• En RobotDojo med Lego Mindstorms och besök av robotgänget LiU anordnas på Good News of Norrköping (Bredgatan 11).
  • Ett sommerläger i Linköping hålls i samarbete med Mjärdevi Science Park och ett sommerläger i Norrköping hålls i samarbete med Norrköpings fritidsgårdar.
  • Coderdojo Norrköpings nya hemsida lanseras under sommaren.
  • Ett minihack på East Sweden Hack i Vallastaden (Linköping) hålls i samarbete med CoderDojo Linköping.
  • Vi har en stor RobotDojo i samarbete med Edvira
  • På LightDojo i samarbete med m.nu strax innan Norrköping Light Festival programmerades ljus med Adafruit Playgrounds
  • Vi får en donation på fyra surfplattor av HiQ.

2018

• Vi visar upp föreningen på Lärarnas Dag för lärarstudenter på Campus Norrköping.
  • Vi samarbetar med Hyresbostäder i Norrköping och har en robotstation på Marielundsdagen, Gröna dagen i Klockaretorpet och Ektorpsdagen för att nå ut till nya stadsdelar.

CoderDojo i...

Sverige

CoderDojo finns i flera städer runtom i Sverige. I t.ex. Östergötland finns CoderDojo även i Linköping.

Mer information hittar du på coderdojo.se

Världen

CoderDojo finns över hela världen! Sedan starten i Irland 2011 har det vuxit till över 920 platser i 65 länder. Syftet är att få fler tjejer och killar att testa på att koda.

Mer information hittar du på coderdojo.com

[Footer]